Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Debrecen az életerős város

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa. Nevének eredeti jelentése – azaz „éljen, mozogjon” – hűen tükrözi a város mai, dinamikus fejlődését is. A vallási, politikai, gazdasági erőssége miatt hajdan szinte „városállamként” létező Debrecen történelme folyamán két alkalommal is Magyarország fővárosának szerepét töltötte be.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Napjainkban Kelet-Magyarország minden szempontból látványosan fejlődő központja, melynek nemzetközi repülőteréről Európa több nagyvárosába indulnak menetrend szerinti légi járatok, s alig kétórányi autóútra fekszik a fővárostól, Budapesttől.

Mi kell ahhoz, hogy jól érezze magát az ember egy mai európai nagyvárosban? A látnivalókon, modern bevásárlóközpontokon, izgalmas kulturális és sporteseményeken kívül természetesen a felhőtlen szórakozás élménye.  Nos, ennek Debrecen sincs híján! Egymás után nyílnak a hangulatos kávézók és bisztrók, hódít a streetfood, teraszok és különlegességet ígérő helyek sora várja a látogatókat. A debreceni sétát – vagy ahogy itt emlegetjük: a korzózást – a város szökőkutas, virágos terei és parkjai teszik még emlékezetesebbé. A különböző stílusú épületek, a régi történeteket rejtő utcák pedig kellemes atmoszférát teremtenek. S ami szintén fontos: a város fejlett tömegközlekedése, a helyi autóbuszjáratok és villamosok segítségével a turisták bárhova könnyen és kényelmesen eljuthatnak.

Reméljük, hogy honlapunkat böngészve kedvet kap Debrecen meglátogatásához, s az oldal segítségével pedig könnyen megtervezheti itt tartózkodását is.

A mielőbbi viszontlátásra Debrecenben!

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai