Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Ismerkedés Debrecennel

Ha még nem járt Debrecenben és környékén, tegyen egy próbát! Látogasson el ide! Egyéni utazóként, vagy akár csoportosan is részt vehet a városnéző programok egyikén, vagy egy kalandos pusztai lovasprogramon!

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Programjavaslatok 1 napra,…
Nem látta Debrecent, ha nem járt a Református Nagytemplom tornyában, nem próbálta felemelni a Debreceni Református Kollégiumban a gerundiumot. Látnia kell a református vallás jelképévé vált líciumfát és a „kálvinista Róma” katolikus püspöki székhelyét is, a Szent Anna Székesegyházat! Debrecen történelmét, jövőjét ugyan az utcákon, tereken sétálva is megismerheti, de teljes képet a Tímárház, a Déri Múzeum és a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ kiállításának megismerésével kaphat csak. Mindeközben ne mulassza el megkóstolni a debreceni párost sem! Ha már felfedezte a történelmi belvárost, járt a Nagypiacon, bejárta a hangulatos tereket, elidőzött a teraszokon és a Roncsbárban, akkor lazítson a Nagyerdőn! Kényeztesse magát az Aquaticum élményfürdőben, pihenjen a gyógyfürdőben, ússzon egyet az 2012-es Úszó Európa-bajnokság színhelyén, a Debreceni Sportuszodában. Sétáljon a 2014-ben megújult Nagyerdei parkban, élvezze a látványos vízi attrakciókkal tarkított sétányokat, szórakozzon a Nagyerdei Kultúrparkban, és ismerkedjen játékosan a tudományokkal az Agóra Tudományos Élményközpontban, mely a Debreceni Egyetem mellett található Az este számos ínycsiklandó ízzel és számtalan feledhetetlen programmal koronázhatja meg a városlátogatást, legyen szó étteremlátogatásról, egy előadásról a Csokonai Nemzeti Színházban, a Kodály Filharmónia komolyzenei koncertjéről, vagy egy adrenalinszint-növelő futballmeccsről a Nagyerdei Stadionban.

….4 napra
1.    nap: Isten hozta Debrecenben, jelentkezzen be a szálláshelyén és költsön el egy hangulatos magyar vacsorát, majd pihenje ki magát és töltődjön fel!
2.    nap: Fedezze fel a várost igény szerint helyi idegenvezető segítségével vagy egyénileg, okostelefonra letölthető audioguide segítségével. Kezdje a túrát a történelmi belvárosban a város és a református magyarság jelképénél, a kétszarvú Református Nagytemplomnál. Folytassa útját a Debreceni Református Kollégium és a Déri Múzeum irányába. A belváros ellenkező szegletében a Szent Anna Székesegyház díszes kápolnáival, freskóival Debrecen egyik legszebb épülete.
Extra tipp: azoknak, akik igazán valami eredetire vágynak, kihagyhatatlan a helyi nagypiac és a virágpiac.
3.    nap: Ha készen áll megismerni az érintetlen természetet, akkor ne habozzon ellátogatni a Debrecentől 30 percnyi autóútra lévő Hortobágyra, ahol Közép-Európa legnagyobb egybefüggő füves pusztája található. Itt bárki pásztorbőrbe bújhat, kipróbálhatja a kézműves technikákat, de lehet vágtázó csikós vagy természetbúvár madármegfigyelő is. Sőt, akár szafarizhat is dzsippel. Kóstolja meg az igazi bográcsos ételeket a helyi étteremben, a Nagycsárdában, és engedje, hogy magával ragadjon a népzene hangulata!
4.    nap: Kívánjuk, hogy szívesen emlékezzen a nálunk töltött napokra, ne feledkezzen meg azokról sem, akik otthon várják! Feltétlenül vigyen magával debreceni mézeskalácsot és hortobágyi bioszalámit! A mihamarabbi viszontlátásra!

Négy nap kevés, hogy Debrecen és környékének minden érdekességét megismerje a látogató. A Touriform tippjeivel akár hosszabb tartózkodást is megtölthet programokkal. További információkért keresse a Tourinform-irodát személyesen vagy az iranydebrecen.hu internetes oldalon!

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai