Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Bár Debrecenben kényelmes sétával minden fontos látnivaló és helyszín könnyen elérhető, aki mégsem a sétát választaná, annak a helyi tömegközlekedés számos kényelmes lehetőséget kínál. Két villamos, öt trolibusz és ötvenegy autóbusz vonalon történik menetrend szerinti utasszállítás Debrecenben, de a város biztonságos kerékpárút-hálózaton akár kétkeréken is felfedezhető.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Debrecen két turisztikailag kiemelt része - a belváros és a Nagyerdei park - könnyen és gyorsan megközelíthető az 1-es villamossal és a 10-es autóbuszokkal.

A 2-es villamos vonalán tíz jegykiadó automata segítségével kényelmesen, egyszerűen lehet a nap 24 órájában jegyet és bérletet váltani. Az automatákat nemcsak a helyi lakosok, de a turisták is könnyen használhatják, a vonaljegyek megvásárlására ugyanis 8 nyelven van lehetőség. A készülékek a jegy- és bérletvásárláson túl általános információkat adnak a helyi járati jegyek vásárlási feltételeiről, használatukról és azok érvényességéről.

A helyi járatok pontos közlekedéséről, az egyes vonalakat érintő forgalmi hírekről a Debreceni Közlekedési Vállalat honlapján – www.dkv.hu – és többnyelvű, ingyenes mobil alkalmazásuk – transIT DKV – segítségével bárki azonnal értesülhet. 

Az autóval közlekedők Debrecenben többféle parkolási lehetőség közül választhatnak. A városban ötezer háromszáz felszíni parkoló, öt mélygarázs, három belvárosi „üzleti” parkoló, valamint három magán parkoló áll az autósok rendelkezésére. 

A parkolásért övezetenként és a gépjárművek típusaként más-más díjat kell fizetnie. A felszíni parkolás díját parkoló automatáknál, valamint mobiltelefonnal fizetheti ki az autós. A parkolási lehetőségekről bővebb információ a www.dvparking.hu oldalon érhető el.  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai