Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Gyerekeknek

A városnézés nem túl gyerekbarát program, kivéve, ha olyan helyeket választunk, ahol megfelelő számban találunk olyan programokat is, amivel a kisebbek is elégedettek lehetnek. Ebből a szempontból Debrecen tökéletes választás!

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Agóra Tudományos Élményközpont

A régióban egyedülálló központ minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agóra közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit. A látogatók több mint harminc izgalmas interaktív játékot próbálhatnak ki, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes futurisztikus épület tornyában az érdeklődők egy csillagvizsgáló segítségével kémlelhetik az eget, tanulmányozhatják a Napot, a bolygókat és más égitesteket.
További információ: www.agoradebrecen.hu

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

A különleges élményfürdő dús trópusi növényzete, élményelemei révén nyárat varázsol az év minden napjára. A létesítményben hullámmedence, gyermek és bébi medence, 12 csúszda, mászófal, sodrófolyosók, dögönyözők, gomba és nyakzuhanyok, barlangfürdők és vízichopper nyújt tartalmas szórakozást.
Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
További információk: www.aquaticum.hu

Vojtina Bábszínház:


A miniatűr mesebirodalom színes világa, időszakos kiállításai, népmeséket és meseklasszikusokat feldolgozó, tanulságos előadásai, valamint szórakoztató családi programjai az élet nagy kérdéseire adnak választ a kisgyermekeknek.

Gyermekelőadás: 1000 FT/fő
Játszószínházi foglalkozás: 1000 Ft/fő
Gyermekelőadásokra szóló bérlet: 3000 Ft/fő
Három vagy több fős családok esetén:
Gyermekelőadás: 800 FT/fő
Játszószínházi foglalkozás:800 Ft/fő

Debrecen, Kálvin tér 13.
Tel.: +36 52/418-160
www.vojtinababszinhaz.hu


Zsuzsi Erdei Vasút:
Az ország legrégibb keskenynyomtávú kisvasútja, a több mint 130 éves Zsuzsi a Debrecent körbeölelő Erdőspusztákon pöfög keresztül. Végállomásán, Hármashegyalján piknikező hely, játszótér, erdei túraútvonalak és kilátó várja a látogatókat.

Debrecen, Ruyter u. 1. 
Tel.: +36 52/417-212, +36 30/210-0545
www.zsuzsivasut.hu


Városnéző Kisvonat
:
A városnéző kisvonat Debrecen belvárosát és a Nagyerdőt köti össze. Az utasok kényelmesen nézhetik végig a kb. 1 órás út során a történelmi belváros és a parkerdő nevezetességeit.
A gumikerekes kisvonat egy mozdonyból és 2 kocsiból áll, mely 56 utas szállítására alkalmas. Ideális idegenvezetésre, zenés felvonulásra, kisiskolásoknak tanulmányi bemutatóra.

Felnőtt menetjegy ára: 900 Ft
Gyermek menetjegy ára: 600 Ft
Csoportos utazás esetén a menetjegy ára 500 Ft (20 fő feletti létszámnál).

Indulás és érkezés: Piac utca 29. - A Belga Étterem előtt
Tel.:  +36-52/416-207; +36-70/436-1000
info@kisvonatdebrecen.hu

Kerekerdő Élménypark
Magyarországon egyedül álló élményekkel nyitja meg kapuját 2015-ben a Kerekerdő Élménypark. Amivel többek között találkozni lehet, ha átlépjük a park kapuját: kalandpályák, Flintstones vizibiciklik, beszélő fa, játszótér rengeteg, tutajos pálya, póni lovagoltató, kisállat simogató, bábszínház, trambulin, mesepavilonok, Kézműves Vár, vízköpő sárkány és pisztrángos tó, mesejelenetek, mesehős óriásbábok, kiegészítő játékelemek, Mesefogadó, Vadon Bár, palacsintázó, grill terasz és festői környezet gondoskodik
kicsik és nagyok önfeledt szórakozásáról.

Debrecen, Olimpia fasor 23.
Megközelítés: tömegközlekedéssel - A Nagyállomás irányából 37-es busszal, a Doberdó utca felől 23Y-os busszal, a Vincellér utca irányából pedig a 45-ös busszal a Vámospércsi út megállóig. Zsuzsi vonattal a Balla tanya megállóig, majd 2-3 perc séta a park főbejáratáig. 

Belépőjegyárak (rendezvénymentes napokon): felnőtt és gyerek 1500 Ft (amely magábafoglal 2 db 500 Ft értékű kupont, amelyek a park bármely fizetős élményeleménél és vendéglátó egységénél felhasználhatóak)

Nyitva:
Hétfő: Szünnap
Kedd-Vasárnap: 10:00-18:00

Tel.: +36 70/436-2438
Web: facebook.com/kerekerdo.elmenypark
E-mail: marketing@kerekerdoelmenypark.hu
GPS: 47.535490, 21.694526

Hanna Kincse Élménypark:
Helyben lehetőség van horgászatra, lovaglásra illetve élvezhetjük a tradicionális helyi termékekből készült gasztronómiai különlegességeket.
Az aktív programok kedvelői számára a varázslatos Erdőspuszta kínál új élményeket, hiszen gyalogszerrel, lovasszekérrel – télen lovasszánon -, lóháton vagy kerékpáron kisebb-nagyobb túraútvonalakon felfedezhetjük a környék természeti kincseit. A hagyományőrzés és értékmentés keretében olyan – már-már feledésbe merült - őshonos állatokkal találkozhatunk mint a kárpáti borzderes, cigaja és racka juh.

Megközelítés: Autóval, kerékpárral: Debrecenből a 48-as úton haladva Nagycserénél, a Guti utcára fordulva kell a földúton követni a jelzéseket.
Zsuzsi vonattal: a Sámsoni út megállónál kell leszállni és onnan egy rövid séta vezet a kijelölt úton.
Tel.: +36 30 33 86 266
E-mail.: info@hannakincse.hu

Small World Interaktív Oktatási és Művészeti Galéria:

A 420 nm-es épület 4 szinten várja azokat, akik szabadidejüket minőségi kikapcsolódással szeretnék eltölteni. Az időszakos kiállítások várhatóan 3-6 hónapos időtartamban nyújtanak interaktív, szórakoztató és egyben oktatási célú ismeretanyagot.
Elsőként a világ egyik legkedveltebb játékának, a minőségi, német gyártású Playmobilnak az óriási kiállítási anyagával és beltéri mini-golf pályákkal várják a családokat, óvodás és iskolás csoportokat. Javasolt korosztály: 1 – 99 év.

Szabadjáték vagy játékos képességfejlesztés?
Természetes mind kettő! A szerepjáték a legjellemzőbb, nevelési szempontból leggazdagabb lehetőséget nyújtó játékfajta – mely a Playmobil alapvető koncepciója.
A szerepjáték a gyerekek szabad játéka, amit úgy is nevezhetünk, hogy "mintha játék". Ebben ő választja a szerepet, nincs játékvezető, senki nem irányítja a játékát, az teljesen spontán alakul, éppen ezért lehetőséget ad a gyermeki lélekben játszódó folyamatok megismerésére. A gyerekek-e játék közben saját élményeikből választják ki és játsszák el azt a szerepet, ami számukra fontos, amit követhető mintának, eljátszandó eseménynek, vagy megoldásra váró problémának tartanak.
Gyorsuló világunkban sokasodnak a feladatok és egyre kevesebb az idő a gyermekkel való foglalkozásra. Kezdettől fogva szüksége lenne pedig a közös együttlétekre, beszélgetésekre, véleménycserékre, a közös játékra, amelyben a szülő terelgeti, irányítja a helyes magatartás- és viselkedésformák felé gyermekét. A játék érték, az ismeretszerzés eszköze, a személyiségfejlődés lényeges eleme, melynek módszertani jelentősége van a családi kapcsolatok harmonizálásában, a családok széthullásának megelőzésében, az egészséges egyéni és társas, valamint a társadalmi fejlődés segítésében.


Gyári Playmobil vitrinek
14 különböző tematikával (farm, kalóz sziget, mesebeli lények, lovag-vár, tündér birodalom, tűzoltók, állatklinika, luxus villa, óvoda, parti őrség, nyaralás, vízi mentők, iskola, állatkert), játékos fejtörőkkel gazdagítva vehetsz részt nyereménysorsolásainkon, melynek fődíja CSALÁDI BELÉPŐ A NÉMETORSZÁGI PLAYMIL FUN PARKBA!

Beltéri mini-golf pályák
7 különböző nehézségű beltéri mini-golf pályán próbálhatod ki ügyességed!
Egy pályán 6 ütéssel próbálkozhatsz.

Belépőjegyek (2 óra időtartamra szól):
1500 Ft/fő
Csoportos belépő: 1270 FT/fő


Small World Interaktív Oktatási és Művészeti Galéria
Debrecen, Széchenyi utca 64.
Email: smallworld@smallworld.hu
Telefon: 06 (52) 247-188, 06 (30) 4994-372
Honlap: www.smallworld.hu


Szabadtéri Játszóterek:

Máltai Játszótér

Debrecen, Lehel u.

Ötholdas Pagony játszótér
Debrecen, Oláh Gábor u.

Erdőspuszták
(Hármashegyalja, Ördögárok, Vekeri-tó, Fancsikai-tavak)
Kiránduló- és pihenőhelyek, erdei túraútvonalak,
bemutatóház, horgászási, vizibicikliés
csónakkölcsönzési lehetőség
Tel.: +36 52/441-118
www.nyirerdo.hu

Arbo Tanya
Lovaglás, tereplovaglás, hintózás, pusztabuszozás, lovasbemutató
Debrecen, Panoráma – Diószegi út kereszteződése
Tel.: +36 20/299-9444
www.erdospuszta-clubhotel.hu

Koppány Völgye Erdei Kalandpark

Gyermek és felnőtt kalandpálya, lovaglás, kocsikázás, quadozás, erdei paintball pályák, íjászat, asztalitenisz, focipálya szabadtéri sütési-főzési lehetőségek biztosítanak tartalmas kikapcsolódást a családnak.
Debrecen – Koppány-völgye
Tel.: +36 70/945-8175
www.koppanyfogado.hu


Játszóházak:

Labyrinth Word
Debrecen, Csapó u. 30. (Fórum Bevásárlóközpont)
Tel.: +36 20/425-8448
www.labyrinthworld.hu

Titanic I-II.
Debrecen, Mikepércsi út 10.
Tel.: +36 30/310-0619
Debrecen, Füredi út 27. (Malompark Bevásárlóközpont)
Tel.: +36 70/285-4065
www.titanicjatszohaz.hu

Hangyaboly
Debrecen, Domb u. 1.
Tel.: +36 30/205-6606
www.hangyabolyjatszohaz.hu

Manóvár
Debrecen, Mester u. 28.
Tel.: +36 30/207-2464
www.manovarjatszohaz.hu

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai