Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Kulcsos kapu

 Dalnoky Ferenc író, a Homokkerti capriccio szerzője, egyszersmind elkötelezett retrógyűjtő és -szakértő volt az, akiben - feleségével Pécs belvárosában sétálván, s a Lakatfalon szintén ,,örök nyomot hagyván" - felötlött ...

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

 Dalnoky Ferenc író, a Homokkerti capriccio szerzője, egyszersmind elkötelezett retrógyűjtő és -szakértő volt az, akiben - feleségével Pécs belvárosában sétálván, s a Lakatfalon szintén ,,örök nyomot hagyván" - felötlött a kérdés: Ha ott van egy rakat lakat, hol lehetnek a kulcsok? A választ nem másoktól várta, hanem ő lett a kezdeményezője a Debrecenben a Batthyány u. 26. alatt felállítandó Kulcsos falnak, melyen, a pécsi Lakatfal mintájára, illetve annak ,,párjaként", kulcsokat helyezhetnek el az arra járók.

 A "monda" szerint a lakatolók múlhatatlan szereleme addig tart, amíg az általuk elhelyezett lakat a kerítésen marad. Ma már több ezer lakat dacol az időjárás viszontagságaival, bizonyítva a szerelem időtlenségét.

Tehát Debrecen is várja a szerelmeseket, hogy - ha tényleg hisznek a szerelmükben - a feleslegessé vált kulcsukat méltó helyre helyezzék örökre.

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai