Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

2009. július 10-én 40. Debreceni Virágkarnevál alkalmából, a Baltazár Dezső téren avatták fel Debrecen első virágóráját.. Az óra valójában nem más, mint egy napóra. Tengelye hasáb alakú, faragott mészkőoszlop. Az óramutató egy hosszú ...

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

2009. július 10-én 40. Debreceni Virágkarnevál alkalmából, a Baltazár Dezső téren avatták fel Debrecen első virágóráját.. Az óra valójában nem más, mint egy napóra.
Tengelye hasáb alakú, faragott mészkőoszlop. Az óramutató egy hosszú fémrúd, alatta az asztrális pályákra utaló fémkörívekkel. A mutató végét a főnixmadár szárnyát formázó motívum díszíti, amely a város jelképe. A szerkezet a maga teljességében a gémeskút alakjára emlékeztet, amely a puszta világát idézi.

A napóra helyén állt egykor az a ház, melyben lakott a magyar nemzeti himnusz szerzője Kölcsey Ferenc. Az oszlop és a napóra nemcsak a virágkarneválra, hanem a költőre is emlékeztet.

A virágóra alkotói: Mihály Jolán szobrász, restaurátor, Tulok László mérnök és Barkóczi Péter kovácsmester.  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai