Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Kihagyhatatlan helyek Debrecenben és Hortobágyon

Íme egy rövid kis összefoglaló a legjobb élményekről, melyeknek Ön is részese lehet!

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Kihagyhatatlan élmények Debrecenben és Hortobágyon

A debreceni Református Nagytemplom és a Debreceni Református Kollégium
Debrecen két központi szimbóluma, a belváros szívében található Református Nagytemplom és a Debreceni Református Kollégium, melyek túlmutatva eredeti szerepkörükön, 1849-ben, a szabadságharc idején sorsfordító történelmi események helyszínei voltak. A két építészetileg is lenyűgöző intézmény kiállításai betekintést adnak a református egyház és a debreceni oktatás világába, a város és az ország történelmébe. A nagytemplom két tornya között épült panorámajárdáról egyedülálló kilátás nyílik Debrecen belvárosára.

A Nagyerdő

Debrecen az az élhető nagyváros, ahol elérhető távolságban van a természet csendje, gyógyító ereje. A történelmi belváros mellett Debrecen másik pólusa a Nagyerdő, ahol a helyieket és a városba látogató turistákat számtalan élmény várja. A Nagyerdei parkban gyógyfürdő, mediterrán élményfürdő, strand, állatkert és vidámpark, stadion gondoskodik a felhőtlen szórakozásról, de itt található az egyetem főépülete és a Klinika is.

Az Aquaticum SPA

Magyarország messze földön híres termálvízéről és fürdőiről, ezen belül is az Észak-alföldi régió gyógyforrásokban és fürdőkben a leggazdagabb. Debrecen fürdője a 65 Celsius fokon feltörő gyógyvíz komplexitásától, a ráépülő gyógyászattól, a változatos fürdő- és wellness-szolgáltatásoktól, valamint a természeti környezettől egyedi. A gyógyfürdő és az élményfürdő átjárhatósága miatt a fürdőzés egyszerre élmény a család minden tagjának gyógyulás, regenerálódás, vagy egyszerűen pihenés céljából.

Gasztronómiai kalandozások

Bármilyen kevés idő áll is rendelkezésre egy városlátogatás során, két dolog biztos: a legfőbb látnivalók megtekintése és a helyi specialitások megkóstolása. Debrecent és Hortobágyot senki nem hagyhatja el anélkül, hogy ne kóstolta volna a debreceni páros kolbászt, a hajdúsági töltött káposztát, a szürkemarha-gulyást vagy a hortobágyi pásztorételeket. Erre a kiváló éttermek mellett szabadtéri gasztronómiai fesztiválokon is lehetőség nyílik.

A Debreceni Virágkarnevál

Egy város nagyságát jellemzi, hogy nevének hallatán mennyi mindenre lehet asszociálni. Debrecenről minden generációnak más és más jut eszébe, de a Debreceni Virágkarnevál mindenkinél az első helyen szerepel. A város legnagyobb, az ország egyik legnépszerűbb rendezvénye – melyet minden év augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén rendeznek – minden vonatkozásában egyedülálló. A város virágba borul, hazai és nemzetközi művészeti csoportok kísérik 6 kilométer hosszú menetben az emeletnyi magasságú virágkompozíciókat, és több tízezren éljenzik a látványos esti tűzijátékot.

A Kilenclyukú híd és a Hortobágyi Nagycsárda

A Hortobágy szó több jelentéssel is bír: jelöli a települést, a tájegységet és az azon kanyargó folyót. Ami összeköti ezeket, az a Kilenclyukú híd, az ország leghosszabb épített kőhídja, és a híd közvetlen szomszédságában található, tradicionális pusztai vendéglátóhely, a Hortobágyi Nagycsárda.

Pusztai fogatozás Mátán
Sem elképzelni, sem elmondani nem lehet, milyen a végtelenbe nyúló puszta látványa, hogyan tájékozódnak benne a pásztorok, és élnek évszázadok óta őshonos állatfajok extrém melegben és kíméletlen hidegben egyaránt. Viszont bárki részese lehet a pusztai életérzésnek egy másfél órás fogatozás keretében: megtekintheti az állatokat eredeti élőhelyükön, és arra is választ kaphat, miért termett lóra a magyar ember.

Madármegfigyelés és csillagséta

350 madárfaj és több tízezer madár együttes jelenléte a legjobb bizonyíték az érintetlen természetre, melyet Hortobágyon változatos helyszíneken élvezhet az amatőr természetbúvár, de akár a sokat látott ornitológus is. A híres daruvonulás az őszi naplementék legvonzóbb természeti eseménye, a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma, mely egyénileg, vagy szakvezetéses túra keretében egyaránt feledhetetlen élmény. Csakúgy, mint az ezüst-minősítésű Csillagos égbolt parkban tett különleges esti séta.

Puszta-szafari

Afrikáig sem kell utazni egy igazi szafarihoz, ugyanis Hortobágyon az ember betelepülése előtti őshonos állatokat is fel lehet fedezni dzsippel – csak oroszlánok helyett őstulkokat és vadlovakat kell keresni.

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai