Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Piac utca és Kossuth tér

Debrecen főutcája, ahol a XVI. századtól 300 éven át tartották a híres debreceni vásárokat. Az utca mai látképét a XIX-XX. század fordulóján emelt egykori kereskedőházak határozzák meg.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

A Kossuth tér
Debrecen főtere. Itt található a Kossuth Lajos emlékére emelt szoborkompozíció, a 180 000 darab velencei üvegmozaik-darabból kirakott városcímer, a Millenniumi szökőkút és a szecessziós stílusban épült Aranybika Szálló. A tér tavasztól őszig számos rendezvénynek ad otthont. Itt rendezik többek között a város számos gasztronómiai fesztiválját, itt zajlik augusztusban a Debreceni Virágkarnevál, és advent idején itt állítják fel a város karácsonyfáját.

A Debrecen címerében szereplő főnixmadár a mindig megújuló várost szimbolizálja. A jelkép számos helyen visszaköszön, így a Kossuth téren látható városcímerben, a Millenniumi szökőkút díszítésében, és a villamosokon.

A Piac utca
Debrecen főutcája, ahol a XVI. századtól 300 éven át tartották a híres debreceni vásárokat. Az utca mai látképét a XIX-XX. század fordulóján emelt egykori kereskedőházak határozzák meg. A színes belvárosi épületek közül látványosan kiemelkedik a Debreceni Első Takarékpénztár rózsaszín palotája a Kossuth utca sarkán, és a vörösréz sisakokkal díszített tornyos ikerbérház a Simonffy utca sarkán. Az 54. szám alatt áll Debrecen legszebb szecessziós épülete, a Megyeháza.

Debrecen főutcáján az 1600-as évektől két évszázadon át egy 650 méter hosszú, 6-7 méter széles fahíd tette lehető a közlekedést. Az egykori „Sár-híd” Aranybika Szálló előtt látható maradványa egyedülálló régészeti emlék.

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai