Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Hortobágy-halastavi Kisvasút

Közép-Európa legnagyobb halastó-rendszerének értékes növény- és állatvilágát és a lenyűgöző tájat egyedülálló módon, egy hangulatos kisvasúton utazva, valamint a végállomásnál magaslesről és a halastavak mentén kialakított pallón sétálva fedezhetik fel a természet kedvelői.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe UtazástervezőbeA Hortobágyi-Halastavak Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszerét alkotják, amelyek a tógazdasági hasznosítás mellett változatos és gazdag élővilágot rejtenek. A 2000 hektáros központi tóegység a Hortobágyi Nemzeti Park megalakulása óta védett. Különösen értékes az itt fészkelő és átvonuló madárvilág. Az elmúlt 40 év alatt közel 300 madárfajt figyeltek meg a tavakon, ezzel a halastórendszer Közép-Európa egyik legismertebb madár élőhelyévé vált.
A felújított és személyszállításra alkalmassá tett kisvasút egyedülálló módon biztosít lehetőséget arra, hogy a turisták kényelmesen elérjék a halastórendszer távolabbi részeit is, és gyönyörködjenek az egyedülálló tájban, valamint a belső tavak gazdag madárvilágában.
Ez az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben fut. A közel százéves tógazdaság vízrendszere, tavai és ipartörténeti emlékei is egyedülálló látványt kínálnak. A kisvasút a halastavak belső gátja mentén tesz meg egy kb. 5 km-es távot, s vendégeink a végállomásnál kiszállva egy rövid pallóúton sétálva, magasleseken körültekintve ismerhetik meg a halastavi növény- és állatvilágot, az ott élő madárvilágot.

Javasoljuk, hogy a túrára hozzanak magukkal távcsövet, esőkabátot, és egy kis frissítőt!


Megközelíthető: autóval a 33-as főút 67 km-nél található leágazásnál, Hortobágy-Halastó felé, vasúton a Debrecen-Füzesabony vonalon Hortobágyi-Halastó állomástól kb. 100 m-re.

Menetrend:

április,május, június, szeptember, október:
hétfő - péntek: csoportok részére előzetes bejelentkezéssel
szombat - vasárnap: 10.00, 12.00, 14.00 (visszaindulás 11.15, 13.15, 15.15)
július, augusztus:
hétfő - vasárnap: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 (visszaindulás 11.15, 13.15, 15.15, 17.00)
november 21. - december 11.: diákcsoportok részére előzetes bejelentkezéssel


Csoportok részére előzetes bejelentkezés szükséges.
Menetidő kb. 30 perc egy útra.


Menettérti jegyár:
Felnőtt: 1400 Ft/fő
Gyerek: 1000 Ft/fő
Családi: 2800 Ft/család (2 felnőtt, 1 gyerek)
(minden további gyermek/diák után kedvezményes árú jegy váltása lehetséges 600 Ft/fő áron)

Hortobágy-halastavi Kisvasút
Tel.: +36 52/589-000
Web: www.hnp.hu
 

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai