Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Családoknak

Debrecen kiváló úti cél családos utazók számára, hiszen számos gyerekbarát programlehetőség, szállás- és vendéglátóhely várja a városba érkező kisgyerekes családokat.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Zsuzsi Vasút programja

Élő kalandjáték Debrecenben!

Séfakadémia-Interaktív látványkonyha mindenkorosztálynak

Városnéző Kisvonat

Hanna Kincse Élménypark

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

A különleges élményfürdő dús trópusi növényzete, élményelemei révén nyárat varázsol az év minden napjára. A létesítményben hullámmedence, gyermek és bébi medence, 12 csúszda, mászófal, sodrófolyosók, dögönyözők, gomba és nyakzuhanyok, barlangfürdők és vízichopper nyújt tartalmas szórakozást.
Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1. 
További információk: www.aquaticum.hu

Nagyerdei Víztorony

A Nagyerdei Víztorony magasabb lett, mint eddig – ahogyan az élmény is égig érőbb, mint bármikor a nagyerdőn.
- tourinfo pont
- mászófal
- bringa és riksakölcsönzés
- kávézó
- kilátó
- ajándékbolt

Megújuló Energiapark:

Megújuló energiát előállító eszközökkel felszerelt park és bemutatóház.
Az épület azért különleges, mert szalmabálából készült, beton vázszerkezettel.
A parkban egy metorológiai mérőállomást is felállítottak, illetve itt található Debrecen legnagyobb szélmérője.
A Megújuló Energiapark minden hétköznap 08:00-16:00-ig INGYENESEN látogatható.
Helyszín: 4026 Debrecen, Kishegyesi út 187. (70) 604 54 64
E-mail: info@megujuloenergiapark.hu

Agóra Tudományos Élményközpont

A régióban egyedülálló központ minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agóra közérthetővé és élményszerűvé varázsolja a tudományos ismereteket, életünk mindennapi csodáit. A látogatók több mint harminc izgalmas interaktív játékot próbálhatnak ki, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes futurisztikus épület tornyában az érdeklődők egy csillagvizsgáló segítségével kémlelhetik az eget, tanulmányozhatják a Napot, a bolygókat és más égitesteket.
További információ: www.agoradebrecen.hu

Kerekerdő Élménypark

Magyarországon egyedül álló élményekkel nyitotta meg kapuját 2015-ben a Kerekerdő Élménypark. Amivel többek között találkozni lehet, ha átlépjük a park kapuját: kalandpályák, Flintstones vizibiciklik, beszélő fa, játszótér rengeteg, tutajos pálya, póni lovagoltató, kisállat simogató, bábszínház, trambulin, mesepavilonok, Kézműves Vár, vízköpő sárkány és pisztrángos tó, mesejelenetek, mesehős óriásbábok, kiegészítő játékelemek, Mesefogadó, Vadon Bár, palacsintázó, grill terasz és festői környezet gondoskodik
kicsik és nagyok önfeledt szórakozásáról.
További információ: www.kerekerdoelmenypark.hu

Small World Interaktív Oktatási és Művészeti Galéria

A 420 nm-es épület 4 szinten várja azokat, akik szabadidejüket minőségi kikapcsolódással szeretnék eltölteni. Az időszakos kiállítások várhatóan 3-6 hónapos időtartamban nyújtanak interaktív, szórakoztató és egyben oktatási célú ismeretanyagot.
Elsőként a világ egyik legkedveltebb játékának, a minőségi, német gyártású Playmobilnak az óriási kiállítási anyagával és beltéri mini-golf pályákkal várják a családokat, óvodás és iskolás csoportokat. Javasolt korosztály: 1 – 99 év.

Small World Interaktív Oktatási és Művészeti Galéria
Debrecen, Széchenyi utca 64.
Email: smallworld@smallworld.hu
Telefon: 06 (52) 247-188, 06 (30) 4994-372
Honlap: www.smallworld.hu

Múzeumpedagógiai foglalkozás óvodásoknak, diákoknak és felnőtteknek  a Déri Múzeumban
További információ: www.derimuzeum.hu

CERKAtúra a MODEMben
További információ: www.modemart.hu

Múzeumpedagógia a Református Kollégium Múzeumában
További információ: www.reformatuskollegium.ttre.hu/

Szabadtéri Játszóterek:

Máltai Játszótér
Debrecen, Lehel u.

Ötholdas Pagony játszótér
Debrecen, Oláh Gábor u.

Erdőspuszták
(Hármashegyalja, Ördögárok, Vekeri-tó, Fancsikai-tavak)
Kiránduló- és pihenőhelyek, erdei túraútvonalak,
bemutatóház, horgászási, vizibicikliés
csónakkölcsönzési lehetőség
Tel.: +36 52/441-118
www.nyirerdo.hu

Arbo Tanya
Lovaglás, tereplovaglás, hintózás, pusztabuszozás, lovasbemutató
Debrecen, Panoráma – Diószegi út kereszteződése
Tel.: +36 20/299-9444
www.erdospuszta-clubhotel.hu

Koppány Völgye Erdei Kalandpark
Gyermek és felnőtt kalandpálya, lovaglás, kocsikázás, quadozás, erdei paintball pályák, íjászat, asztalitenisz, focipálya szabadtéri sütési-főzési lehetőségek biztosítanak tartalmas kikapcsolódást a családnak.
Debrecen – Koppány-völgye
Tel.: +36 70/945-8175
www.koppanyfogado.hu


Játszóházak:

Labyrinth Word
Debrecen, Csapó u. 30. (Fórum Bevásárlóközpont)
Tel.: +36 20/425-8448
www.labyrinthworld.hu

Titanic I-II.
Debrecen, Mikepércsi út 10.
Tel.: +36 30/310-0619
Debrecen, Füredi út 27. (Malompark Bevásárlóközpont)
Tel.: +36 70/285-4065
www.titanicjatszohaz.hu

Hangyaboly
Debrecen, Domb u. 1.
Tel.: +36 30/205-6606
www.hangyabolyjatszohaz.hu

Manóvár
Debrecen, Mester u. 28.
Tel.: +36 30/207-2464
www.manovarjatszohaz.hu


Kihagyhatatlan helyszín felnőttnek, gyereknek egyaránt a hatalmas kupolacsarnokban található Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, ahol a dús trópusi növényzet, a különféle méretű és mélységű medencék, a számos élményelem, és a 12 színes csúszda nyarat varázsol az év minden napjára.
Alig pár perc távolságra a vízi paradicsomtól található a
Nagyerdei Kultúrpark, benne az ország első vidéki Állat- és Növénykertje, ahol 5 földrész 160 állatfajának közel 700 egyede, köztük ritka, egzotikus és őshonos állatok is megtekinthetők. A parkban az állatok mellett a Lúdas Matyiról elnevezett retro vidámpark és a vadonatúj Toldi Panoptikum várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A
Nagyerdő szívében további izgalmas kikapcsolódási lehetőséget ígér a város két legnépszerűbb játszótere, az Ötholdas Pagony és a Milleniumi játszótér, az egyetemi főépület mögött fekvő Botanikus Kert, valamint kihagyhatatlan még a Békás-tó környéki Nagyerdei Park is.

A belvárosban a vidék legnagyobb bábszínháza, a
Vojtina Bábszínház és a kézműves foglalkozásoknak otthont adó Tímárház kínál érdekes programokat. Számtalan családi esemény helyszíne a Kossuth utcán a Belvárosi Közösségi Ház, és a „múzeumi negyed”, ahol a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza várja rendszeresen a gyerekeket múzeumpedagógiai foglalkozásokra. Számtalan gyerekprogram helyszíne még a belvárosban a Kölcsey Központ. Talán az egyik legnépszerűbb program a gyerekek körében manapság a mediterrán hangulatot árasztó belvárosi terek és szökőkutak, ahol jóidőben vígan pancsolnak a kisebbek, míg a felnőttek egy-egy hűsítő ital vagy gasztronómiai különlegesség mellett lazíthatnak.

A Nagyerdőn található Aquaticum nem az egyetlen fürdőzési lehetőség Debrecenben. A termálvízzel ellátott
Kerekestelepi Fürdő egész évben, a Nagymacs határában található Látóképi Strandfürdő, népszerűbb nevén a "Macsi Balcsi" nyáron várja a vizek szerelmeseit.

Aki a hagyományostól eltérő módon szeretné felfedezni a várost, a Tourinform irodában ingyen kölcsönözhető Kaland-Játék doboz segítségével lehet részese egy izgalmas kalandnak. A játékos kedvű felfedezőknek némi „nyomozással” rekonstruálni kell egy történetet, melynek ők maguk is részesévé válnak. A szálak „kibogozása” során felfedezhetik Debrecen kulturális és történelmi emlékhelyeit, megtudhatják, hogy létezik e a titok, amit költők, írók őrizgettek évszázadokon át. Kaland a romániai Nagyszalontán folytatódik, ahol fényt deríthetnek arra, hogy hová került a legendás bölcsek köve.

Debrecen környékén számos kirándulóhely kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a természet kedvelőinek. A gyerekek körében osztatlan siker a
Zsuzsi Erdei Kisvasút, Magyarország legrégebbi kisvasútja, mely a Debrecent körbeölelő Erdőspusztákon keresztül „pöfög” a népszerű kirándulóhelyre, Hármashegyaljára. Innen egyszerűen megközelíthető a Koppány-Völgye Erdei Kalandpark, és nem nagy távolságra található a Vekeri-tó, a Bánki Bemutatóház, valamint számos erdei ösvény, jelzett túraútvonal, kilátó, és horgásztó.
S ha már távolodunk a város zajától, irány
Hortobágy! Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a klasszikus látnivalók – mint a Kilenclyukú Híd, Hortobágyi Nagycsárda, Pásztormúzeum – mellett számos új programlehetőség nyílt valamennyi korosztály örömére, így például a Puszta Szafari, a Halastavi Kisvasút, a Madárpark, a Pusztai Állatpark, a Csárdamúzeum, a Kézművesudvar, de a csikós bemutatóval egybekötött pusztakocsikázás, a tavasztól őszig tartó madármegfigyelő túrák, az őszi daruvonulás, és az éjszakai csillagtúrák is várják az érdeklődőket. Végül kihagyhatatlan a csupán a hortobágyi végeláthatatlan rónaságon tapasztalható érzéki csalódás, a délibáb felkutatása.


  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai