Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Idegenvezetés

Érezze jól magát városunkban! Ha szeretne közelebbről is megismerkedni a cívisvárossal, forduljon a Tourinform irodához, hogy ne csak egy egyszerű látogatás, de felejthetetlen, varázslatos élmény maradjon az itt töltött idő az Ön számára!

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe


A magyar nyelvű szolgáltatáson túl német, angol, orosz, francia, lengyel, szlovák, román, olasz és spanyol nyelven vállalnak kalauzolást szakképzett idegenvezetőink.

Ha úgy dönt, hogy egyedül szeretné bebarangolni Debrecen utcáit, városnéző túrákhoz adunk hasznos tippeket, hogyan is érdemes eltölteni az időt, merre is jó elindulni.

Ha interaktív élményre vágyik, a Tourinformban kölcsönözhet kerékpárt és Pocket Guide GPS alapú, audio városnéző kalauzt, mellyel Debrecenben öt, Hortobágyon három túra közül választhat.

A városnéző program útvonala érinti a Debrecen belvárosában található történelmi nevezetességeket, látnivalókat (Református Nagytemplom, Kossuth tér, Hotel Aranybika, Piac utca, Református Kistemplom, Megyeháza, Szent Anna Székesegyház, Csokonai Színház, Régi Városháza, Református Kollégium, Líciumfa, Déri Múzeum, Modem, stb.).

A belvárosi séta igény szerint bővíthető a Nagyerdőn tett sétával vagy buszos kirándulással, mely érinti a zöldövezetben található látnivalókat (Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont, Régi Vígadó, Csónakázótó, Nagyerdei Kulturpark Állat- és Növénykertje, Klinikák, Békás-tó, Debreceni Egyetem központi épülete, Botanikuskert, stb.).

Az idegenvezetés a csoportok, érdeklődők igényeihez igazodik. Előzetes bejelentkezés és egyeztetés szükséges a Tourinform irodában!

Árak:
Magyar nyelven:
5400 Ft / óra
19.800 Ft / fél napos program (4 óra)
30.000 Ft / egész napos program (4 órán felül)

Angol, német, orosz nyelven:
7500 Ft / óra
30.000 Ft / fél napos program (4 óra)
45.000 Ft / egész napos program (4 órán felül)

Egyéb nyelveken:
8400 Ft / óra
30.000 Ft / fél napos program (4 óra)
45.000 Ft / egész napos program (4 órán felül)

Az árak áfát igen, a program során felmerülő belépőjegyek árát nem tartalmazzák.

Aki a hagyományostól eltérő módon szeretné felfedezni a várost, a debreceni Tourinform irodában ingyen kölcsönözhető Kaland-Játék doboz segítségével lehet részese egy izgalmas kalandnak. A játékos kedvű felfedezőknek némi „nyomozással” rekonstruálni kell egy történetet, melynek ők maguk is részesévé válnak. A szálak „kibogozása” során felfedezhetik Debrecen kulturális és történelmi emlékhelyeit, megtudhatják, hogy létezik e a titok, amit költők, írók őrizgettek évszázadokon át. Kaland a romániai Nagyszalontán folytatódik, ahol fényt deríthetnek arra, hogy hová került a legendás bölcsek köve.

Tourinform irodák:
Debrecen, Piac utca 20.
E-mail: debrecen@tourinform.hu
Tel: +36 52/412-250

Hortobágy, Petőfi tér 13.
E-mail: hortobágy@tourinform.hu, info@hnp.hu
Tel: +36 52/589-321


Idegenvezetéssel egybekötött városnéző programok Debrecenben:

Séta a történelmi belvárosban

A kényelmes séta betekintést nyújt Debrecen múltjába és jelenébe a főbb nevezetességek (Református Nagytemplom, Református Kollégium, Déri Múzeum, Líciumfa, Kossuth tér, Piac utcai kereskedőházak, Régi Városháza, Csokonai Színház, stb.) érintésével.

Időtartam: 2 óra

Ár:
Magyar nyelven: 10.800 Ft / csoport
Angol, német, orosz nyelven: 15.000 Ft / csoport
Egyéb idegen nyelven: 16.800 Ft

Igény szerint lehetőség van a sétát egybekötni templom- és múzeumlátogatásokkal (Református Nagytemplom, Református Kollégium Múzeuma, Déri Múzeum). Ez esetben a 2 órán felül fizetendő magyar nyelven + 5400 Ft, angol, német, orosz nyelven + 7500 Ft, egyéb nyelveken 8400 Ft / minden megkezdett óra, valamint a belépőjegyek.

További információ: 52/412-250, debrecen@tourinform.hu

Félnapos városnéző program

A történelmi belvárosban található nevezetességeket érintő sétát egy buszos körút és egy nagyerdei séta egészíti ki, melynek során megismerhetik a látogatók a belvároson túl, és a Nagyerdőn található látnivalókat, mint például a termál- és élményfürdő, a Medgyessy sétány és az irodalmi szoborpark, a Régi Vigadó, a Békás-tó, a Debreceni Egyetem főépülete és a köztemető.

Időtartam: 4 óra

Ár:
Magyar nyelven: 19.800 Ft / csoport + a program során felmerülő belépőjegyek
Idegen nyelven: 30.000 Ft / csoport + a program során felmerülő belépőjegyek

A programhoz mikrofonnal ellátott saját busz szükséges. Ennek hiányában a program villamos igénybevételével is kivitelezhető.

További információ: 52/412-250, debrecen@tourinform.hu


Városnéző Kisvonat:

A városnéző kisvonat Debrecen belvárosát és a Nagyerdőt köti össze. Az utasok kényelmesen nézhetik végig a kb. 1 órás út során a történelmi belváros és a parkerdő nevezetességeit.

A gumikerekes kisvonat egy mozdonyból és 2 kocsiból áll, mely 56 utas szállítására alkalmas. Ideális idegenvezetésre, zenés felvonulásra, kisiskolásoknak tanulmányi bemutatóra

A gumikerekes kisvonat szolgáltatás minden év április 1-től november 1-ig fog üzemelni városunkban.

A kisvonat szolgáltatásait elsősorban családok veszik igénybe, ahol a gyerekeknek különlegesebb élményt nyújt ez a típusú városnézés, mint ha gyalogosan, vagy a helyi tömegközlekedést igénybe véve közlekednének az egymástól nagyobb távolságra levő attrakciók között.

Felnőtt menetjegy ára: 900 Ft
Gyermek menetjegy ára: 600 Ft
Csoportos utazás esetén a menetjegy ára 500 Ft (20 fő feletti létszámnál).


Megállóhelyek: Piac u. 29. (Belga étterem) – Ady Endre sugárút 1. (Állatkert) – Nagyerdei körút (Fürdő)
Tel.: +36 52/416-207
www.debrecenikisvonat.hu

Idegenvezetéssel egybekötött ismerkedés Hortobággyal:


Faluséta Hortobágy központjában

A séta során a vendégek megismerkedhetnek Hortobágy történetével, kultúrájával, miközben olyan szimbólum értékű műemlékeket, nevezetességeket tekinthetnek meg, mint a Hortobágyi Kilenclyukú Híd, a Pásztormúzeum, a Körszín, és a Nagycsárda.

Ár: 10000 Ft / 4 óra / csoport + a program során felmerülő belépőjegyek

További információ: 52/589-000, info@hnp.hu

Mátai Ménes szekértúraprogram

A pusztai fogatozás során a vendégek eredeti környezetében tekinthetik meg a Hortobágy jellemző állatvilágát, a ménest, a magyarszürke- és bivalygulyát, a rackanyájat, a mangalicakondát, valamint megismerhetik a pásztorok életét, munkáját. Megcsodálhatják a csikósok látványos bemutatóját, a hortobágyi pusztaötöst, s a végtelen pusztán négyökrös szekérrel és szamaras kordéval találkozhatnak. A kísérők bemutatják a ménes istállóit, legszebb tenyészállatait, s a program végeztével az érdeklődők K. Nagy József fazekasmester műhelyében elleshetik a nádudvari feketekerámia-készítés rejtelmeit.
A részvételhez előzetes bejelentkezés ajánlott.

Időpontok: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00*

*Március 14.-április 30. és október 1. –október 31. időszakokban hétköznap csak csoportok számára előzetes bejelentkezéssel, hétvégéken, ünnepnapokon minimum 8 fő jelentkezése esetén indul.


Ár: 2600 Ft / fő, 1400 Ft / gyermek (5 és 15 éves kor között)

További információ: +36 70 492-7655, mataimenes@hortobagy.eu

Puszta Szafari - Hortobágyi Vadaspark

Hortobágyi Nemzeti Park természeti adottságaira alapozott Hortobágyi Vadaspark kiválóan alkalmas az ősi puszta vadvilágának bemutatására. A Vadaspark az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított, illetve a nemzeti parkban ma is vadon élő állatfajokat mutatja be. Olyan fajokkal találkozhatunk, amelyek a földtörténeti jelenkorban a Hortobágyon bizonyítottan, vagyis paleontológiai leletek, írásos dokumentumok alapján előfordultak. A Vadasparkban három nagytestű patás fajjal ismerkedhetnek meg a látogatók: az eurázsiai vadlóval (Przewalski ló), az ún. rekonstruált őstulokkal, (Heck-marha), illetve a vadszamárral. Az egykori madárfaunát a területről rég eltűnt pelikán, és ritka ragadozó fajok (sasok, keselyűk) képviselik. A ragadozók közül farkassal és sakállal lehet találkozni.
A bemutatótermi kiállításon vitrinekben elhelyezett tárgyak, tablókon látható magyarázó szöveg, és vetítés segítségével ismerkedhetnek meg a Hortobágyról régen eltűnt fajokkal. A termet elhagyva a szabadban, testközelből figyelhetők meg a kifutókban lévő állatok.
A Vadasparkban a nagyvadak testközelből történő bemutatására is van lehetőség, egy extra-szafari keretében. A túra egy terepi autóval a Vadasparkból indul a vadlovak és őstulkok közé, időtartama kb. 30 perc. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött és időjárásfüggő.
A Hortobágyi Vadaspark kizárólag a nemzeti park járművével, közelíthető meg, mely a Pásztormúzeum mellől indul.

Vadasparki belépő:
1600 Ft/felnőtt
1000 Ft/gyerek
3200 Ft/család (2 felnőtt, 3 gyerek)
Extra szafari:
Ár: (felnőtt és/vagy gyerek) vadasparki belépő + 1200 Ft /fő
További információ: 52/589-000, info@hnp.hu


További információ: 52/589-000, info@hnp.hu

Hortobágy-Halastavi Kisvasút

A hortobágyi halastavak Közép-Európa egyik legnagyobb halastórendszerét alkotják, amelyek a tógazdasági hasznosítás mellett változatos és gazdag élővilágot rejtenek.
A 2000 hektáros központi tóegység a Hortobágyi Nemzeti Park megalakulása óta védett. Különösen értékes az itt fészkelő és átvonuló madárvilág. Az elmúlt 35 év alatt közel 300 madárfajt figyeltek meg a tavakon, ezzel a halastórendszer Közép-Európa egyik legismertebb madárélőhelyévé vált.
A felújított és személyszállításra alkalmassá tett kisvasút egyedülálló módon biztosít lehetőséget arra, hogy a turisták kényelmesen elérjék a halastórendszer távolabbi részeit is, és gyönyörködjenek az egyedülálló tájban, valamint a belső tavak gazdag madárvilágában.
Ez az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben fut. A közel százéves tógazdaság vízrendszere, tavai és ipartörténeti emlékei is egyedülálló látványt kínálnak. A kisvasút a halastavak belső gátja mentén tesz meg egy kb. 5 km-es távot, s vendégeink a végállomásnál kiszállva egy rövid pallóúton sétálva, magasleseken körültekintve ismerhetik meg a halastavi növény- és állatvilágot, az ott élő madárvilágot.

Menettérti jegyár: felnőtt: 1400 Ft / fő, gyerek (18 éves korig): 1000 Ft / fő, családi: 2800 Ft / család (max. 2 felnőtt, 3 gyerek esetén)
Menetrenden kívüli járat esetén a kisvonat minimális kiszállási díja 25.000 Ft.

További információ: 52/589-000, info@hnp.hu

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai