Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

GASZTRO RENDEZVÉNYEK

Sehol máshol nem lehet autentikusabb a magyar konyha, mint Debrecenben és a Hortobágyon, ahol az ételek minden alkalommal és tálalásban összetéveszthetetlenül egyediek, akár hagyományosan, bográcsból, egy fine dining étteremben, sietve egy street bisztróban vagy egy gasztronómiai fesztiválon kóstolják őket.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Debreceni Mangalica Napok
2016. április 8-10.
Debrecen, Kossuth tér
Rengeteg gasztronómiai fesztivál van, de nagyon kevés olyan, melyet elsősorban nem maga az étel tesz különlegessé, hanem az alapanyag. A mangalica, ez a speciális magyar sertésfajta, a gyerekeknek érdekesség, a felnőtteknek páratlan finomság. Így lesz ez a tavaszi hétvége kihagyhatatlan program az egész családnak, hiszen a felhőtlen kikapcsolódásról az ínycsiklandó ételek mellett népi kézműves vásár és szórakoztató programok gondoskodnak.

Szent György-napi Országos Biovásár
2016. április 23.
Hortobágy, Vásártér
Ez a rendezvény a kerek válasz arra, hogy mi is a biotermék és miben, mitől más az íze. A tavaszi szezon kezdetét jelző Szent György-napi rendezvényen, melyet a hagyományos kihajtási ünneppel egy napon rendeznek, megfigyelhető, sőt el is sajátítható sok-sok népi bölcsesség, taktika az állattartástól az ételkészítésen át a tálalásig.

Debreceni Pulykanapok
2016. június 4-5.
Debrecen, Kossuth tér
Ha pulyka, akkor Debrecen, ha nyár, akkor Pulykanapok. Ezen a vidám nyári fesztiválon a profik és a hobbiszakácsok csapatai külön-külön versengenek a legeredetibb és legfinomabb pulykából készült étel díjáért. Legyen versenyző vagy bíráló, a hangulat garantált! A finom ízeket a borutca nedűi, a jó hangulatot a színpadi koncertek, a gyerekprogramok és a kézműves vásár fokozzák.

Debrecziner Gourmet
2016. június 11-12.
Debrecen, Nagyerdei park
Az Ikon étterem meghívására debreceni és nem debreceni éttermek séfjei különböző variációkat álmodnak meg debreceni páros kolbászból. A Békás-tó meghitt, hangulatos partján az ételekhez jó borok és kellemes zene is társul.

Mézeskalács Fesztivál
2016. július 30-31.
Debrecen, Déri Múzeum
A fesztiválon minden formában és ízben megkóstolható a mézeskalács, miközben a mézhez és mézeskalácshoz kapcsolódó különféle programok további szórakozást nyújtanak.

Debreceni Bor- és Jazznapok
2016. augusztus 4-7.
Debrecen, Nagyerdei park
Jó borhoz jó zene – táplálék a testnek és a léleknek: gastrojazz-jamboree! Idén a leghosszabb ideje folyamatosan megrendezett jazzfesztiválon és az Észak-alföldi Régió legrangosabb borfesztiválján 33 jazz-zenekar és 50 kiváló hazai borászat együtt várja a jazz- és borbarát közönséget.

Töltött Ételek és Debreceni Zenekarok Hétvégéje
2016. szeptember 16-18.
Debrecen, Kossuth tér
A debreceni párosnál már csak a debreceni töltött káposzta lehet finomabb, de a Hajdúságban nem csak a káposzta töltött, egy egész hétvége kell a különféle hagyományos töltött ételek bemutatásához. Egy hétvége töltve minden jóval, látványkonyhákkal, hangulatos zenei aláfestéssel, szórakoztató műsorokkal.

Debreczeni Zamat Fesztivál
2016. szeptember 23-25.
Debrecen, Nagyerdő
Lélekmelegítő gasztronómiai program Debrecen legkiválóbb éttermeinek kínálatával, az ország legjobb pálinkáival, és a hazai könnyűzenei élet legjobbjainak éjszakába nyúló koncertjeivel.

Márton-napi Libalakoma
2016. november 11-13.
Debrecen, Kossuth tér
Márton napján kötelező újbort inni és libát enni, melyhez Debrecen adja a libakülönlegességeket, a híres történelmi borvidék, Eger pedig a legnemesebb borait. Aki ezen a fesztiválon kóstol, nem csak jól lakik, de garantáltan nem fog egész évben éhezni.

   

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Szálláshelyek csomagajánlatai