Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Keresés az oldalon

Utazástervező
Üres Részletek
Még több program »

Szálláshely

Gasztronómia

Események

Az elmúlt évek folyamán – a kitűnő tárlatoknak, a Galéria programjának kialakítását segítő, elismert művészekből álló kuratórium munkájának és a precíz szervezőmunka eredményeként - a Debreceni Mű-Terem Galéria a város legszínvonalasabb kiállítóterévé, a képzőművészeti élet egyik központjává vált.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Debrecen belvárosában, hangulatos környezetben 2001 januárja óta, a Batthyány u. 24. sz. alatt, egy XIX. sz. elején épült, felújított műemlék jellegű épületben működik a Debreceni Mű-Terem Galéria.

Mivel a művészetbarátok, és a kiállító művészek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend, így évről évre bővül látogatóinak köre. Figyelemreméltó és örömteli tény, hogy a látogatók közel fele középiskolás diák, illetve főiskolai, egyetemi hallgató. A törzslátogatók (közel kétszázan) minden év végén úgynevezett törzslátogatói sorsoláson vehetnek részt. A karácsony előtt megtartott ünnepi rendezvényen az adott évben kiállító művészek által felajánlott alkotások kerülnek kisorsolásra.

A Mű-Terem Galéria épületfotói a Galéria menüpontban tekinthetők meg.
Kiállításai (évente 12-14 tárlat) egész évben látogathatók és általában 3-4 hétig tartanak nyitva. A három teremből álló, összesen 150 négyzetméteres, jó megvilágítású, színvonalas kiállítótér osztottságának köszönhetően ideális bemutatóhely egyéni és csoportos tárlatok számára. A Galéria szakmai tevékenységében meghatározó az a szándék, hogy megőrizze, és továbbfolytassa azokat a hagyományokat, amelyek a város és a megye képzőművészeti életében jelen vannak, továbbá felkarolja a tartalmában és formájában is új kezdeményezéseket. Ennek érdekében bemutatkozási lehetőséget biztosít a Debrecenben, illetve Hajdú-Bihar megyében élő és alkotó (vagy korábban ide kötődő) képző-, fotó- és iparművészeknek, hozzáférhetővé teszi a vizuális kultúra hazai és nemzetközi értékeit a debreceni érdeklődők és a városba látogatók számára.A tárlatok rendszeresen kapcsolódnak a debreceni őszi és tavaszi fesztivál programjaihoz, a városi nagyrendezvényekhez (Jazz Napok, Virágkarnevál), az országos programokhoz (Ünnepi Könyvhét, Fotóhónap, Irodalmi Napok) és a különböző kulturális és képzőművészeti évfordulókhoz.

Nyitva tartás:
Hétfő: zárva
Kedd-Szombat: 10:00-18:00
Vasárnap: zárva

4024 Debrecen, Batthyány u. 24.
Tel.: +36 52/532-836
E-mail: muteremgaleria@modemart.hu
Web: www.modemart.hu


 

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Megosztás

Oszd meg ennek az oldalnak a linkjét a népszerű közösségi portálokon!

Szálláshelyek csomagajánlatai

Téli romantikus pillanatok egy fenyveserdőben

Téli romantikus pillanatok egy fenyveserdőben

Töltsön néhány kellemes téli napot szállodánkban, gazdagodjon a téli városkép illetve a természet nyújtotta...

Bővebben »
KIKAPCSOLÓDÁS A HOTEL DIVINUS*****-BAN 3=4 CSOMAG 2014.

KIKAPCSOLÓDÁS A HOTEL DIVINUS*****-BAN 3=4 CSOMAG 2014.

Töltődjön fel Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájában, a debreceni Nagyerdőnek a...

Bővebben »