Logo

Akadálymentes
oldal

Hagyományos verzió

Keresés az oldalon

Utazástervező
Üres Részletek
Még több program »

Szálláshely

Gasztronómia

Események

DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL

1966 óta rendezi Debrecen a Virágkarnevált, mely mára nem csak a város, de az ország egyik legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát. A nemzetközi hírű fesztivállal Debrecen Szent István és az új kenyér ünnepét köszönti.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Augusztus 15.-21. között virágba borul Debrecen és karneváli hangulat tölti be a tereket. A karnevál hetében népszerű hazai előadókkal, művészeti csoportokkal és helyi művészek szebbnél szebb virágkompozícióval találkozhatnak a látogatók.

A karneváli hét csúcspontja az augusztus 20.-i felvonulás, amelyen többszázezer szál virágban pompázó látványos virágkocsik vonulnak fel a város közel 6 km-es szakaszán hazai és nemzetközi néptáncosok, zenekarok, zászlóforgatók, valamint mazsorettek felvezetésével.

A Debreceni Virágkarnevállal egy időben zajlik a Hortobágyi Hídi Vásár, mely ízelítőt ad a pusztai életérzésből, a magyarság hagyományaiból és a térség gazdag ízvilágából.

Augusztus 20. - 45. Debreceni Virágkarnevál Program

7.30 Karneváli Felvonulás

Kerékpárosok, veterán autók, virágkocsik és művészeti csoportok felvonulása. A karneváli menet résztvevői a Petőfi tértől a Nagyerdei Stadion északi rendezvényteréig vonulnak fel.
Helyszín: Piac utca

8.00 – 24.00 3. Debreceni Cseh Sörünnep & Sörkert
Helyszín: Békás-tó, Nagyerdei Szabadtéri Színpad mögötti rendezvénytér

11.00 – 12.00 Gyermekkarnevál Az Alma Együttessel

A 17 éve alakult Alma Együttes, kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.
Az együttes a közel 1 órás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők, pedagógusok is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. A koncert gerincét természetesen a nagy közönség kedvencek alkotják, mint az Almamánia, Nád a házam, Ma van a szülinapom, Helikoffer, de ezek mindig az aktualitást kiszolgáló dalokkal egészülnek ki. Műsoruk során nevetve tanítják a gyerekeket, miközben felhőtlen és tartalmas szórakozást nyújtanak az egész családnak. Koncertjükre szeretettel várnak minden dalolni, kacagni és táncolni vágyó gyermeket és gyermeklelkű felnőttet.
A zenekar felállása 4 fő almagerezddel: Buda Gábor - ének, gitár, Szabó Tibor - gitár, bouzouki, tambura, Maroevich Zsolt - brácsa, hegedű, Székely Zoltán - furulya, kaval, szaxofonok
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

13.00 - 18.00 Virágkocsik Kiállítása És Folklórfesztivál

A karneváli felvonulás végeztével a Stadion északi rendezvényterére érkező virágkocsik kora délutántól testközelből tekinthetők meg. A közönséget folklór csoportok bemutatói szórakoztatják.
Helyszín: Nagyerdei Stadion északi rendezvénytere
15.00 Gubás Gabi Biomese, Avagy Puff Ancsi Egy Napja
Teljes körű mese-koncert, melynek főszereplője, Puff Ancsi, aki bizony egy kis súlyfelesleggel és némi telhetetlen chips, csoki éhséggel és persze gyerekes csíntevéssel rendelkezik, és hőn szeretett barátja Kuka apó segítségével és egy izgalmas nap hatására illetve a gyerekek segítségével rengeteget tanul, hogyan kell enni, hogy ne habzsoljunk, aminek puffadásos-dundulás a vége ,miért jó a fogmosás vagy mire jó a torna,és persze hogy adni sokkal jobb, mint kapni. A gyerekek a játékos dalok segítségével megismerkedhetnek Dinnye úrral, felszállhatnak a Spenót-kerékpárra, elkészíthetik a Tréfa-Répa levest, és táncolhatnak a Fogmosi-Rocky-ra.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

16.00 - 18.00 Karneváli Szieszta
Művészeti csoportok ingyenesen megtekinthető bemutató műsora
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

19.30 – 21.20 (Kapunyitás: 18.00) Sztárok És Szirmok - Karneváléj A Stadionban
A 45. Debreceni Virágkarnevál gálaműsora immár az új stadionhoz méltó köntösben, különleges esti arénaszínpadi látványosságként mutatkozik be a debreceni közönség előtt. A klasszikus virágkocsi-szemle számos magyar és nemzetközi táncegyüttes összefogásának köszönhetően idén egy színpompás összművészeti forgataggá alakul át, melyben a fesztiválhangulatot kitűnően megalapozó mazsorettől a lélegzetelállító akrobaletten át egészen a fergeteges lovasbemutatóig több mint 1000 közreműködő kelti életre a karneváli hangulatot a Nagyerdei Stadion arénaszínpadán.
A Karneváléj idei sztárjai lesznek többek közt:
- Bogi, az Eurovíziós Dalfesztivál Dal című televíziós vetélkedőjének döntőse
- Szabó Ádám, a Csillag születik és X-Faktor harmonika-mágusa
- Szabó Dávid, a Budapesti Operettszínház sztárszínésze
- Made in Hungária-retrobuli az utánozhatatlan Fenyő Miklóssal és Dollyval
A műsorban részletek hangzanak el Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperájából, mely Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján készült. A mű szerzői jogait a Zikkurat Színpadi Ügynökség képviseli, producere: Rosta Mária.
Helyszín: Nagyerdei Stadion

22.00 – 01.00 Tűzijáték

Utána Debrecen legmenőbb DJ-i szórakoztatják a közönséget egy fergeteges buli keretében hajnal 1 óráig.
Helyszín: Egyetem tér


Jegyek kaphatók az utcai lelátókra, az Alma együttes koncertjére, valamint a virágkocsi kiállításra és folklórfesztiválra (2014. július 4-től kezdődően):
Torinform Iroda, Kölcsey Központ, Apolló mozi, Főnix Csarnok, www.jegy.hu (online jegyvásárlás)

Jegyek kaphatók a Karneváléjre a Stadionba (2014. július 9-től kezdődően):
Nagyerdei Stadion, www.nagyerdeistadion.hu (online jegyvásárlás)

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

Megosztás

Oszd meg ennek az oldalnak a linkjét a népszerű közösségi portálokon!

Szálláshelyek csomagajánlatai

Hosszú hétvége a Centrum Hotelben***

Hosszú hétvége a Centrum Hotelben***

Töltsön egy felejthetetlen hosszú hétvégét a Centrum Hotel***-ben!

Bővebben »
KIKAPCSOLÓDÁS A HOTEL DIVINUS*****-BAN 3=4 CSOMAG 2014.

KIKAPCSOLÓDÁS A HOTEL DIVINUS*****-BAN 3=4 CSOMAG 2014.

Töltődjön fel Kelet -Magyarország első ötcsillagos konferencia és wellness szállodájában, a debreceni Nagyerdőnek a...

Bővebben »